In Australia, arma de lemn caracteristica bastinasilor este bumerangul. Manuirea lui incepe inca din copilarie si ramane una dintre probele cele mai dificile chiar si atunci cand copiii ajung adulti.
Ingenios construit, in forma de semicerc, din esenta de lemn tare (salcam sau eucalipt), bumerangul este subtiat catre margini. Curbura sa simetrica si foarte adanca depinde de lungimea bumerangului, care poate atinge pana la o jumatate de metru. In zbor, bumerangul poate realiza o viteza de pana la 264 de rotatii pe minut, aceasta in conditiile in care traiectoria lui este contra vantului.
Pentru unii, bumerangul nu este o arma, ci este considerat un obiect cu care se pot juca. El trebuie sa aiba o anumita greutate si sa fie azvarlit cu putere (in functie de taria vantului) pentru ca sa se intoarca, adus de forta lui de invartire si de vant, la picioarele celui care l-a aruncat.
Dar destinatia lui poate fi schimbata, el putand fi transformat intr-un obiect muzical. Doua bumeranguri folosite in acelasi timp produc anumite sunete, numai ca, pentru a putea realiza aceasta este nevoie de cunoasterea unei anumite tehnici, care se invata in asa-zisa „scoala a naturii”, ce de multe ori dura cativa ani. Cand „profesorul” socotea ca „elevul” sau are suficiente cunostinte, urma ca acesta sa fie supus unor probe in prezenta intregului trib si a „consiliului batranilor”. In cinstea celor ce promovau aceste scoli se organiza o serbare ce incepea in timpul zilei, dar uneori dura pana la aparitia stelelor. Ea se incheia cu proba celor doua bumeranguri. Acestea produceau unul sau chiar mai multe sunete muzicale, atunci cand erau facute sa vibreze, in timp ce elevul le rotea manual.
Nu e usor sa canti cu bumerangul, dar poti sa canti cu vocea. Se spune ca cei care canta au o inima mai buna. Lui Dumnezeu ii place cantarea intr-un mod cu totul deosebit. In ceruri, se canta foarte mult.
2 Cronici 5:13 …si cand cei ce sunau din trambite si cei ce cantau, unindu-se intr-un glas ca sa mareasca si sa laude pe Domnul, au sunat din trambite, chimvale si celelalte instrumente, si au marit pe Domnul prin aceste cuvinte: „Caci este bun, caci indurarea Lui tine in veci!” in clipa aceea, casa, si anume Casa Domnului, s-a umplut cu un nor.
Dumnezeu asteapta sa canti in fiecare zi, asa cum poti tu.