Şcoala clasică (în care dobândim preponderent informaţii) se termină la 10, la 14, la 18, la 22, la 26, la 30 sau… pe la 40 de ani. Şcoala vieţii este permanentă. La absolvire, suntem tot neinstruiţi total. Examenele obişnuite sunt din când în când. La şcoala vieţii examenele sunt zilnice.
Examenele şcolii vieţii sunt mai multe, mai grele şi mai neprevăzute în comparaţie cu cele din şcoala clasică. Notele rele obţinute în unităţile de învăţământ sunt mult mai puţin dureroase în comparaţie cu eşecurile vieţii de zi cu zi.
Şcoala vieţii este cea mai lungă, ca durată, cea mai exigentă şi cea mai divers tratată. Aşa că sunt mulţi oameni care au diplome educaţionale valoroase dar care nu ştiu să se comporte nici în familie, nici în societate şi nici în biserică.
Care ar trebui să fie atitudinea noastră faţă de Şcoala vieţii?
(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)
„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea „Lista de prieteni”! „
Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.