Curiozitatea hrănește mintea, oferindu-i un meniu de lux. O persoană curioasă se duce în fiecare zi în spatiul de lux al informațiilor, are poftă de ingrediente calitative din cămara adevărului și își pregătește cu atenție meniul de cunoștințe.
Făcând asta, mintea se transformă.
Nu mai ești o persoană care are păreri intuitive despre orice, ești o persoană care a verificat informațiile din surse de încredere. Ești în contact cu Realitatea. Și astfel, ai șanse mai mari de a lua deciziile cele mai bune care te afectează atât pe tine, cât și pe cei din jur.
Lectura în sine facilitează creșterea curiozității. Simplul act de a citi (material atent selectate) stârnește întrebări, perspective, ce de-uri. Este minunat ca obiceiul de a citi să fie cultivat încă de la vârste fragede, mai ales în legătură cu subiectele față de care au un interes natural. În acest sens, le poți pune la dispoziție o serie de resurse: reviste, pagini de internet, documentare sau filme tematice, cărți scrise într-un mod provocativ, enciclopedii, workshopuri, activități specifice în cadrul cărora pot descoperi pe cont propriu.
Imaginează-ți o viață în care niciodată nu îți formulezi întrebări, nu simți interes pentru lucrurile din jurul tău, nu simți nevoia să clarifici cine sunt oamenii din jurul tău, de unde provin alimentele pe care le mănânci, cum au apărut banii, de ce semaforul are trei culori, cate galaxii are universul, cum apar copiii etc etc. Curiozitatea are un rol esențial în tot ce înseamnă SUPRAVIEȚUIRE. Dar mai are un rol: crește calitatea vieții!
Sunteţi curioşi? (II) (ascultă emisiunea aici)
(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)
„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea „Lista de prieteni”! „
Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.