Iată, Eu vin curând, este mesajul Domnului Hristos, care răzbate de pe paginile Scripturii. Acest anunț a fost lansat acum 2000 de ani, dar revenirea nu a avut loc.
Generații întregi au crezut că Isus va reveni în timpul vieții lor, dar au murit fără a-l vedea pe Isus revenind pe nori.
Chiar şi noi, adventiștii, ne numim așteptători ai revenirii Domnului. Întrebarea este: „Mai cred creștinii de azi în revenirea Domnului Isus a doua oară pe norii cerului?”
Un sondaj realizat de Pew Research Center, în 2010, a arătat că 41% dintre americani cred că Isus va reveni pe Pământ până în 2050.
De-a lungul istoriei au existat tot felul date, calcule, profeții, preziceri care anuntau o dată fixă a acestei reveniri. Scripturile creştine nu doar că nu menţionează o dată la care ar urma să aibă loc acest eveniment, ci chiar reclamă ca inutil orice demers de a calcula data:
„Despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Evanghelia după Marcu 13:32).
Totuşi, deşi Biblia este atât de clară, oamenii încă fixează date ale revenirii lui Isus. Oamenii nu doresc să trăiască în nesiguranţă. Ei vor să ştie, când, ce, cum…
Când se gândesc la sfârșitul lumii, oamenii sunt cuprinși de panică. Și la asta au contribuit și scenariile catastrofice din filme, și imaginea distorsionată pe care și-au făcut-o oamenii cu privire la Dumnezeu.
Când vine sfârşitul lumii? (ascultă emisiunea aici)
„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea „Lista de prieteni”!
Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.