Iată o afirmaţie făcută de David într-un psalm compus când l-au prins filistenii la Gat:
„Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu cuvântul Lui, da, mă voi lăuda cu Domnul, cu cuvântul Lui.” (Psalmii 56:10)
Îţi vine să cânţi când eşti prins? Dar când eşti închis sau arestat?
David Îl laudă pe Dumnezeu şi îşi manifestă încrederea totală în El. Afirmaţia din versetul 10 şi 11 este o repetare ceva mai detaliată a versetului 4.
„Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu cuvântul Lui. Mă încred în Dumnezeu și nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă niște oameni?” (Psalmii 56:4)
Pavel zice: “Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească”. (Filipeni 4, 8.) Respectarea acestei recomandări necesită rugăciune stăruitoare și o atitudine de veghere necontenită. Pentru ca mintea noastră să fie atrasă spre cer și pentru a găsi plăcere în preocuparea cu lucrurile curate și sfinte, noi avem nevoie de influența durabilă și temeinică a Duhului Sfânt. Iar Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie studiat cu atenție și perseverență. “Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.” “Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta”, spune psalmistul. (Psalmii 119, 9.11.) — Patriarchs and Prophets, 460 (1890). (E. G. White – minte, Caracter şi Personalitate, vol. 1, pag. 108)
Cu ce ne lăudăm noi? Este Cuvântul lui Dumnezeu cauza, sursa şi conținutul laudelor noastre?
Să ne rugăm Tatălui Ceresc pentru a avea plăcerea de a citi Scriptura! Apoi, orice formă de laudă să fie centrată pe Cuvântul lui Dumnezeu! Amin!