Printre chestiunile neexplicabile (NU greu explicabile) pentru evoluționiști se află şi diferențele dintre pilozitatea umană şi părul altor specii de animale.
În aceasta chestiune, omul nu se încadrează in nicio „regulă” întâlnită în lumea vie (şi mai ales la ordinul primatelor)
Mai concret, despre ce este vorba?
Sunt două aspecte pe care trebuie să le luăm în considerație.
- Primul aspect – părul ce acoperă capul.
Părul capului uman, printre alte caracteristici, o are şi pe aceea de creștere permanentă. Fie că e tuns, fie că nu e, el creste non-stop. Aceasta situație nu se întâlnește la niciun alt animal, nici măcar la primatele antropoide. La acestea din urmă, creșterea părului este limitată, adică se opreşte cand ajunge la o anumită dimensiune (mai mare sau mai mică)
Dacă „evoluția” a observat că omul își tot tunde părul, de ce nu a „operat” ceva modificări în program – să nu mai crească părul necontenit ci să rămână la dimensiunea celui al primatelor din care a „descins” omul?
2. Al doilea aspect – barba şi mustața
Niciun evoluționist nu poate explica, cu succes, de ce bărbaților le creşte barba, iar femeilor nu. De asemenea bărbații au mustața în permanenta creștere, pe când femeile nu au parte de aceasta. Foarte multa vreme s-a afirmat ca fenomenele acestea ar fi fost o urmări ale unui fel de selecție naturală.
Situația actuala nu întărește câtuși de puțin aceasta argumentație. Ba, din contră, începe sa o infirme. Multor reprezentante ale sexului frumos începe să li se accentueze pilozitatea din zona mustății (si nu numai)
Dacă s-ar fi urmat regulile sau situaţiile invocate de evoluționiști, situația actuală ar fi putut fi cam aceasta: părul capului uman nu ar mai fi în creștere nelimitată iar barba sau mustața nu ar mai fi crescut deloc (sau cel putin s-ar fi limitat) la bărbați.
Concluzie:
De ce să te înfunzi mai tare în argumente ce „evoluează” înspre penibil când poți să spui, mult mai simplu: „Cineva a gândit treburile astea, le-a proiectat şi le-a pus în operă la creațiune.