Când toate ne merg bine, ciocnim un pahar de … fericire în cinstea vieţii, în cinstea noastră, în cinstea prietenilor. Când ne merge rău, ridicăm pumnul spre cer: „Unde ai fost, Doamne, când mi-a murist soţul/soţia?” „Copilul meu este bolnav, de ce nu intervii, Doamne?” „Am învăţat şi nu am fost declarat ADMIS la facultate… De ce, Doamne?”
Întrebările noastre, frustrările, nemulţumirile se acumulează şi încep să curgă la vale. Începem astfel să căutăm vinovatul şi… culmea: vinovatul este de fapt Dumnezeu.
Chiar din copilărie, continuând cu anii de adolescenţă, fiinţa umană adună şi înmagazinează motive de revoltă împotriva celor mari şi mai ales motive de supărare pe Dumnezeu. De exemplu: Unii sunt supăraţi pe Dumnezeu pentru că provin din familii neînstărite. Alţii sunt nemulţumitori cu poziţia socială a părinţilor, meseria înaintaşilor, locul naşterii lor, numele primit, stilul de viaţă adoptat de părinţi, religia, educaţia, principiile de viaţă, regulile sociale, etc. Pe deasupra se adună şi comentariile legate de forma „imperfectă” a anumitor părţi ale corpului, de sexul „primit” la naştere, de înălţime sau culoarea părului… ş.a.m.d.
Mulţi tineri îmi spuneau că dacă s-ar fi născut într-un alt tip de familie, ar fi fost mult mai avantajaţi. De unde vine oare ideea aceasta?
O imagine incorectă despre Dumnezeu sădită în copii poate duce la mânie şi supărare pe Dumnezeu.
Tu nu ai fost niciodată supărat pe Dumnezeu? Dacă nu ai spus nimic cu voce tare, nu înseamnă că ai fost ocolit de această ispită.
Ce să faci când eşti şi tu…:
(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)
„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea „Lista de prieteni”! „
Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.