Versetul de astăzi vorbeşte despre comunicare, mai precis de comunicarea cu Dumnezeu în dublu sens. Iată ce scrie în Psalmii 5:3:
„Doamne, auzi-mi glasul, dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, şi aştept.”
Trei idei principale reies din acest verset:
- Când? – Dimineaţa
- Ce fac întâi? – Mă rog
- Ce fac apoi? – Aştept
De aici putem împărţi lumea în trei grupe:
- Prima – cei care nu se roagă dimineaţa.
- A doua – cei care nu se roagă (aproape deloc).
- A treia – cei care nu aşteaptă răspunsul lui Dumnezeu. Cred că aici ne încadrăm cei mai mulţi. Nu mai avem răbdarea de a auzi glasul lui Dumnezeu. Nu mai apucăm să studiem Scriptura, înăbuşim glasul conştiinţei sau refuzăm sfatul Său venit pe diverse căi. Toate acestea pot demonstra că nu avem disponibilitatea de a aştepta răspunsul divin.
În contextul pandemiei, vreau să privim la câteva gânduri inspirate legate de prevenţia bolilor şi rugăciune:
„Perseverența în rugăciune este necesară când ne rugăm pentru cei bolnavi — Când ne rugăm pentru cei bolnavi, este important să avem credință, pentru că acest lucru este în concordanță cu declarația Cuvântului lui Dumnezeu: “Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” (Iacov 5, 16). Nu putem să respingem rugăciunea pentru cei bolnavi și ar trebui să ne simțim foarte triști, dacă nu am avea privilegiul de a ne apropia de Dumnezeu pentru a așeza înaintea Sa toate slăbiciunile și neputințele noastre și pentru a-I vorbi Mântuitorului cel plin de milă despre toate aceste lucruri, cu credința că El ascultă cererile noastre. Uneori, răspunsurile la rugăciunile noastre vin imediat. Alteori, trebuie să așteptăm cu răbdare și să continuăm să cerem stăruitor lucrurile de care avem nevoie, asemenea omului care a cerut pâine cu insistență, prezentat de Isus într-o pildă: “Dacă unul dintre voi are un prieten și se duce la el la miezul nopții și-i zice” … etc. Învățătura aceasta înseamnă mai mult decât putem să ne imaginăm. Noi trebuie să continuăm să cerem, chiar dacă nu vedem răspunsul imediat la rugăciunile noastre. “De aceea și Eu vă spun: Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide. Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide” (Luca 11, 9.10) (E. G. White – Rugăciunea, pag. 234)
„Minunile lui Dumnezeu nu poartă întotdeauna semnele exterioare ale unor minuni. Adesea, ele sunt îndeplinite într-un mod care pare a fi cursul natural al evenimentelor. Când ne rugăm pentru cei bolnavi, trebuie să și lucrăm pentru ei. Noi contribuim la răspunsul pe care îl așteptăm la rugăciunile noastre, prin folosirea tratamentelor aflate la îndemână. Apa folosită înțelept este unul dintre remediile cele mai puternice. Când este folosită inteligent, se văd rezultate favorabile. Dumnezeu ne-a dat inteligență și dorește să folosim la maximum binecuvântările Sale dătătoare de sănătate. Îi cerem lui Dumnezeu să le dea pâine celor flămânzi, dar apoi trebuie să acționăm ca unelte ale Sale pentru ajutorarea celor flămânzi. Trebuie să folosim fiecare binecuvântare pe care Dumnezeu a pus-o la îndemâna noastră pentru eliberarea celor aflați în pericol.” (E. G. White – Solii alese, vol. 2, pag. 200)
Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne trezească dimineaţa! Asta înseamnă să ne culcăm cât mai devreme.
Dimineaţa să ne rugăm! Asta înseamnă să facem din închinare prima preocupare.
După ce ne rugăm, să aşteptăm răspunsul Domnului! Asta înseamnă să avem urechea, mintea şi inima deschise.
Dumnezeu să ne dea şi voinţa şi înfăptuirea! AMIN!