Astăzi pun în centrul atenţiei afirmaţia Domnului Hristos din Ioan 5:39:
„Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.”
Biblia este o carte specială. Este chiar unică.
La nivel mondial, aproximativ la fiecare 2 secunde se tipăreşte o Biblie.
Prin anul 200 d.Hr. Biblia era tradusă în şapte limbi, prin 500 în 13 limbi, prin anul 900 în 17 limbi, iar prin 1400 în 28 de limbi. La începutul secolulul al XIX-lea era tradusă în 57 de limbi, iar pe la 1900 deja în 537 de limbi. În 2006, Biblia, cea mai tradusă carte din lume, era scrisă în 2426 de limbi sau dialecte. Acum sunt peste 2500 de traduceri ale ei în diverse limbi sau dialecte.
Între 1947-1956 au fost descoperite la Qumram (în Israel) 240 de suluri biblice.
Cea mai veche copie a unei Biblii complete este o carte de pergament din secolul al IV-lea, păstrată în Biblioteca Vaticanului şi este cunoscută sub numele de Codex Vaticanus.
La Universitatea din Gottingen există o Biblie realizată din 2.470 de frunze de palmier.
Cea mai scumpă Biblie care s-a vândut a fost un exemplar tipărit de Gutenberg şi a costat 4,6 milioane de euro, fiind vândută în Japonia.
Cea mai grea Biblie din lume are 547 de kilograme, este groasă de 2,5 metri, are 8.048 de pagini şi a fost gravată pe fâşii de lemn de Louis Waynai, un tâmplar din Los Angeles.
Cea mai mică Biblie din lume, sub forma unui microfilm, a ajuns pe lună în 5 februarie 1971 la bordul staţiei spaţiale Apollo 14.
Cea mai bună Biblie… este cea pe care o ai la îndemână şi pe care o citeşti.
„Dacă vă plac Scripturile și le cercetați ori de câte ori aveți prilejul, pentru a ajunge să intrați în posesia bogatelor lor comori, atunci puteți avea siguranța că Isus vă atrage la Sine.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 7, pag. 204)
„Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său pentru a fi călăuza noastră. Domnul Hristos a spus: “Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.” (Ioan 5, 39.) El S-a rugat pentru ucenicii Săi astfel: “Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” (Ioan 17, 17.) Apostolul Pavel spune: “Și eu, ce-i drept, credeam că trebuie să fac multe lucruri împotriva Numelui lui Isus din Nazaret.” (Faptele Apostolilor 26, 9.) Dar această credință nu a făcut ca faptele lui să fie corecte. Când a primit Evanghelia lui Isus Hristos, Pavel a devenit o făptură nouă. El a fost schimbat, adevărul semănat în sufletul lui i-a dat o asemenea credință și un asemenea curaj, ca urmaș al lui Hristos, încât nici o împotrivire nu l-a putut clinti și nici o suferință nu l-a putut descuraja.” (E. G. White – Credinţa şi faptele, pag. 33)
„Biblia este glasul lui Dumnezeu care ne vorbește, ca și cum I-am auzi cu urechile noastre. Dacă ne-am da seama de aceasta, am deschide Cuvântul lui Dumnezeu cu respect și admirație și am cerceta cu seriozitate legile sale. Am considera că cititul și meditația la adevărul Scripturilor sunt ca o întâlnire cu Dumnezeul cel Veșnic.” (E. G. White – Chemaţi să fim diferiţi, pag. 107)
Nu ne trebuie nici o Biblie veche. Nu avem nevoie de nici o Biblie scumpă. Nu ne ajută prea mult nici măcar o Biblie microscopică. Nu am avea vreun avantaj major dacă am avea o Biblie în cea mai exotică limbă (pe care nici nu o cunoaştem).
Cel mai mult ne ajută Biblia, Biblia mea şi Biblia ta! Să o deschidem în fiecare zi! Citind, apoi cercetând, vom descoperi cuvintele lui Dumnezeu! Aplicându-le vom fi fericiţi! Aşa vom descoperi adevărata comoară!
Dumnezeu să ne ajute, şi pe tine, şi pe mine! Amin!