… pentru ca sa nu fie nici o dezbinare in trup: ci madularele sa ingrijeasca deopotriva unele de altele. Si daca sufera un madular, toate madularele sufera impreuna cu el; daca este pretuit un madular, toate madularele se bucura impreuna cu el. Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare in parte madularele Lui. (1 Corinteni 12:5,27)
Vreau sa-ti povestesc un scenariu ce se intampla in apele marilor si oceanelor lumii. Este despre delfini, dar ar putea fi (bineinteles adaptat) si despre mine sau despre tine…
Un card de delfini spinteca apa. In frunte, ca de obicei, e cel mai batran mascul. De la cel mai mic si pana la cel mai mare, toti i se supun. Fiecare membru al familiei isi indeplineste indatoririle fara sa bombane. O multime de femele se invart agitandu-se necontenit in jurul uneia mai tinere, gata sa-i dea primul ajutor in caz de nevoie. De 8-10 zile aceasta isi incovoia mereu corpul; tanara femela trebuia sa nasca. Deodata, acolo in apa, apare puiul. Delfinii din jur o ridica pe mama la suprafata apei, inlesnindu-i astfel respiratia.
Dar mirosul sangelui starneste pofta pradalnicilor rechini. In orice clipa insa, delfinii sunt gata de lupta. Alaturi de mama delfin sta o femela batrana, cu experienta, gata sa-i ocroteasca saptamani in sir.
Pentru cateva zile, puiul nu se desprinde de mama, dar apoi devine zburdalnic si neascultator. De indata insa e certat de adulti cu clampanituri, iar alteori e varat sub apa si tinut la fund.
Delfinii nu se ajuta doar intre ei, si nu salveaza doar oameni, ei dau ajutor si altor specii de animale, indiferent daca le sunt prieteni sau dusmani.
In planul lui Dumnezeu, fiintele au fost create astfel incat sa aiba nevoie unele de altele. Legea dependentei reciproce este activa in toate sferele societatii, fie ca sunt societati marine sau umane. Fiecare dintre noi este dependent de ceilalti si toti laolalta depindem de Hristos.
Talentele noastre se perfectioneaza si se dezvolta numai prin indeplinirea unei slujiri lipsite de egoism.
Ia-ti astazi un timp special si urmareste nu o familie de delfini, ci una de furnici sau albine. Cine le conduce, care este ranita, care sare prima in ajutor? Dar in familia ta sau in biserica? Acum, ca ai descoperit „madularul” suferind, suna-l sau fa-i o vizita!
© Viorel Dascalu 2011